ZBOG NAPADA NA RADNIKA: Podignuta optužnica protiv vlasnika benzinskih pumpi “Nešković”

Nešković se tereti za krivično djelo zlostavljanje na radu. Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za ovo krivično djelo zaprijećena je maksimalna kazna od dvije godine zatvora.

Međutim, za isto djelo može se izreći i minimalna, odnosno novčana kazna.

Podsjetimo, u avgustu prošle godine na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” objavljen je video-snimak nadzorne kamere sa Nešković pumpe u Bijeljini na kojem je zabilježen napad na radnika i ponižavajuće ponašanje, a kako je tada navedeno, riječ je o vlasniku Draganu Neškoviću.

Vlasnik benzinskih pumpi je nakon objavljivanja snimka negirao da je on napao radnika, međutim tokom istrage utvrđeno je da postoji dovoljno dokaza da se radilo o Neškoviću, te je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv njega.

Na snimku se jasno vidjelo da muškarac istrčava za radnikom i gađa ga najvjerovatnije čašom, nakon čega ispred objekta tjera muškarca da se skine go do pasa, odnosno da skine radnu majicu. Nakon toga je nesrećni radnik otjeran.

Snimak je objavio administrator Fejsbuk stranice Dražan Pejaković, koji je medijima potvrdio identitet radnika, kao i to da je radnika napao vlasnik Nešković pumpe zbog čega je potražio i pravnu pomoć.

Nešković je u odvojenom postupku već novčano kažnjen zbog propusta u radu i to sa 7.000 maraka, jer je napadnuti radik radio bez ugovora o radu.

Izvor: gerila.info

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas