ZBOG OPTUŽBI ZA SEKSUALNE NAPADE: Uhapšen Žerar Depardje

Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Francuski glumac Žerar Depardje priveden je u ponedeljak, 29. aprila ujutro u policiju kako bi bio saslušan u vezi sa optužbama za seksualni napad na dvije žene.

Glumac je priveden u jednu policijsku stanici u Parizu gdje će biti ispitan.

Dvije žene optužile su glumca da ih je neprikladno dodirivao na snimanjima filmova 2014. i 2021. godine, a Depardje je te navode negirao.

Prva žena (53) koja je podnijela tužbu protiv glumca radila je kao dekorater na snimanju filma „Zelene žaluzine“ (Les Volets vertes) 2021. godine, rekla je da joj je Depardje prišao, prigrlio je i dodirivao po tijelu i govorio neprikladne riječi. Članovi ekipe su uspeli da ga udalje od nje, on se izvinio, ali kako žena tvrdi, do kraja snimanja ju je nazivao pogrdnim imenima.

Žena je u oktobru prošle godine napisala otvoreno pismo Depardjeu u listu „Figaro“, a navela je i da od tada više ne može da radi, da ima napade anksioznosti i posttraumatski stres. Druga podnositeljka tužbe rekla je da je Depardje, tokom snimanja filma „Le Courrier de l’Ouestse“ 2014. godine u kome je radila kao pomoćnica, dodirivao po tijelu i neprikladno joj se obraćao i davao eksplicitne seksualne prijedloge. Sve navode Depardje je negirao.

Izvor: nova.rs

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas