ŽELJKO MITROVIĆ NE ODUSTAJE: Nastavljamo sa emitovanjem Zadruge, jedino cenzura može da nas spriječi

Iako je jedan od prvih zahtjeva učesnika protesta „Srbija protiv nasilja“, koji su (naizgled) ispunili predsjednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, da se u Srbiji prekine sa emitovanjem rijaliti programa koji promovira nasilje na televiziji Pink, čini se da su oboje obmanuli javnost.

Naime, iako su rekli da je Zadruga ukinuta, vlasnik Pinka nema namjeru da se zaustavi, a kako kaže za Danas, jedino zakonska cenzura može da ga spriječi.

Nakon tragedija u Ribnikaru i okolini Mladenovca, dio javnosti u Srbiji je tražio da se sa televizija sa nacionalnom pokrivenošću ukinu rijaliti programi koji promoviraju nasilje i ljude iz kriminalnog miljea.

Prvi na „udaru“ je bio TV Pink, posebno uzimajući u obzir da je osumnjičeni za masovna ubistva u Mladenovcu kao svog idola izdvojio osuđivanog kriminalca Kristijana Golubovića, koji je zlatnu slavu stekao upravo posljednjih godina učestvujući u rijaliti programu na Pinku.

Pompezno je predsjednik Srbije najavio da će se taj rijaliti ukinuti (iako mu je kraj sezone planiran u ovo vrijeme), ostavljajući u nedoumici širu javnost šta će se sa tim rijalitijem događati na jesen, kada obično kreće nova sezona.

Kako stvari stoje, neće se desiti ništa, već će nova sezona krenuti brže, jače, bolje.

“Ako se ne uvede legalna cenzura, zakonskih prepreka za emitovanje nema”, poručio je Željko Mitrović za Danas.

„Na preporuku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, donio sam odluku da u najkraćem mogućem roku, ne dužem od desetak dana, ukinem rijaliti program „Zadruga“. Vjerujem da je jedinstvo Srbije i procjena predsjednika republike važnije od svake vrste interesa Pinka i mog ličnog interesa“, poručio je Mitrović na svom Twitteru i Instagramu nalogu 8. juna.

Prethodno je Vučić izjavio da je razgovarao sa vlasnikom Pinka.

„I zamolio sam ga i rekao mu da jedan dio građana Srbije smatra da rijaliti nije dobra stvar i da ja znam kakav je njegov stav i gledalaca Srbije koji to gledaju, ali to je bila moja molba. Zamolio sam ga prije nego što se o tome razgovara u okviru REM-a, zamolio sam ga da sam razmotri mogućnost da to ukine – da li će ili neće, to ćemo da vidimo“, naveo je Vučić.

Ukidanje rijalitija očigledno je bila dnevno-politička poruka vlasti sa ciljem da se umire građani koji protestuju, ali vlasnik Pinka ne namjerava da prekine sa svojim najunosnijim projektom, najavljujući od nove sezone veća i produkcijski zahtjevnija ulaganja u nove projekte.

Izvor: Danas, Raport

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas