ZILDŽIĆ: Iskaznica OSA-e nije pronađena kod mene, nikada je nisam ni imao

Salko Zildžić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, izjavio je da kod sebe nije imao iskaznicu OSA-e niti je ona kod njega pronađena.

– Niti sam ikad imao iskaznicu, niti je kod mene nađena, niti znam kako je došlo do pokušaja fabriciranja ove afere. Do srijede nisam znao da to postoji ovdje uopšte. Advokat me pitao o iskaznici, prvi put sam čuo da to postoji. Bila je jedina viber grupa “Državna bezbjednost” gdje se nas nekoliko prijatelja zezalo. Kazao sam da nisu na osnovu te Viber grupe nešto pomislili, rekao je Zildžić.

Potom je govorio o eventualnoj tužbi koju bi mogao pokrenuti protiv medija.

– Imam pregršt dokaza za ovo, vidjeću sa svojim advokatom. Imao sam dva pretresa vozila, ne postoji nikakva iskaznica. Vrlo lako ih mogu dobiti na sudu. Neko je možda imao za cilj da se ja što duže zadržim u policiji u Srbiji. Ovom prilikom želim da se zahvalim svim ljudima koji su mi pružali podršku, porodici, prijateljima, kazao je on.

Kada je riječ o pronađenom pištolju, Zildžić poručuje da je napravio previd ali da nije kriminalac.

– Možda sam trebao bolje istražiti auto. Ja ću se boriti za svoja prava, nisam nikakav kriminalac, nisam učinio nikakvo krivično djelo. Jesam napravio previd, ali ne mislim da bih trebao biti zato u krivičnoj evidenciji, istakao je Zildžić.

Izvor: oslobodjenje.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas