ZVANIČNO OTVOREN 12. DEMOFEST : Banjaluka u naredna tri dana epicentar dobrog zvuka

Foto: SLAVEN PETKOVIĆ, MONDO.BA

Pred Banjalukom su tri noći prepune muzike, plesa, navijanja i odlične zabave, kao i nastupi najboljih mladih bendova i velikih svjetskih zvijezda.

Organizatori kažu da je sve spremno, a direktorka festivala Brankica Janković istakla je da osjeća veliku sreću i zahvalnost.

“Vi već znate koliko mi volimo ovaj festival i svi smo presrećni što smo dobili priliku da ga ponovo organizujemo. Sinoć, kada je otvorena izložba plakata, bilo je i suza i svega… Mladi demo bendovi su ono što nas čini jedinstvenim, te smo i ove godine fokus stavili na njih. Kao i svaki put do sada dočekujemo ih jednako kao i velike muzičke zvijezde i tako ih tretiramo tokom trajanja festivala. Iskreno, bili smo prijatno iznenađeni brojem prijava koje su pristigle, a večeras ćete se uvjeriti da su odabrani zaista talentovani bendovi. U tom smislu, mislim da će ovo biti najbolji Demofest do sada”, rekla je Brankica Janković.

 Zvanično otvoren, 12. DemofestIZVOR: SLAVEN PETKOVIĆ, MONDO.BA

Direktorka kompanije m:tel, koja je uz Demofest od prvog dana, Jelena Trivan, kaže da nije bila tu prethodnih godina, ali da Demofest zna po čuvenju.

“Kao Beograđanka, o Demofestu sam čula da je jedno od prepoznatljivih obilježja Banjaluke. Iako ljudima izgleda kao da m:tel podržava sve, moram da kažem da mi ipak imamo dosta stroge standarde i da dobro pazimo koga podržavamo. Zato mi je drago što podrškom ovom festivalu pružamo priliku mladim ljudima, različitim subkulturama i alternativnim muzičkim pravcima”, rekla je Trivan.

Podršku Demofestu dao je i Grad Banjaluka.

“Presrećan sam što se Demofest vratio u velikom stilu, i kao predstavnik Grada i kao građanin Banjaluke. Jako smo zahvalni organizatorima i partnerima na šansi da dodatno upotpunimo turističku i kulturnu ponudu našeg grada ovako kvalitetnim dešavanjem. Narednih dana ćemo svi uživati”, poručio je Gradski menadžer Bojan Kresojević.

Festivalske kapije se otvaraju u 20 časova, a takmičarski program počinje tačno u 21. Nakon proglašenja polufinalista, u revijalnom dijelu programa očekuju nas nastupi benda Morcheeba, “one man band” Dub FX i sinjski M.O.R.T.

Na Summer stejdžu nas očekuju Đorđe, Hiljson Mandela, 30Zona, Sajsi MC, Tam, Spejs Noksi x Kene Beri i Nihil.

Sve “servisne” informacije čekaju vas na zvaničnom festivalskom sajtu, a naša ekipa će naredna tri dana dati sve od sebe da vam što vjernije prenese atmosferu, izjave, dešavanja i sve velike i male stvari koje čine Demofest.

Vidimo se na Kastelu!

Izvor: Mondo

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas