ALEKSANDAR VULIN TVRDI DA NEKO ŽELI DA UHAPSI I KIDNAPUJE DODIKA: U BiH su snage za brzo reagiranje, ovo je finalizacija zavjere protiv Srba

Senator RS i trbuhozborac režima Aleksandra Vučića, Aleksandar Vulin izjavio je da je u toku ‘finalizacija zavjere protiv Republike Srpske i Srbije’ i da ‘oni koji iza toga stoje hoće da kidnapuju predsjednika Milorada Dodika i unište RS’.

Komentirajući objavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da su pred Srbijom i RS teški dani, Vulin je naveo da je Christian Schmidt počeo da koristi bonska ovlaštenja što znači da može da radi šta god hoće u BiH, ne pitajući nikoga i ne poštujući Ustav BiH ni Dejtonski sporazum.

Vulin je istakao da Schmidt nakon nametanja izmjena Izbornog zakona u BiH neće stati, nego će biti nastavljeno da se ‘procesuira svakoga ko ne poštuje njegove odluke’.

“Izmišljat će priče o tome da se ruši Dejton i lažne optužbe o korupciji”, saopćeno je iz press-službe Vulinovog Pokreta socijalista.

“Zajedno sa SAD i Velikom Britanijom radit će na tome da se u potpunosti demontira RS”, rekao je Vulin.

On tvrdi “da se u ovom trenutku u BiH nalaze snage za brzo reagovanje koje za svoj zadatak imaju hapšenje Dodika”.

“Žele da uhapse Dodika, prijete Republici Srpskoj čak i ukidanjem platnog prometa na svaki način. Јedino ko stoji na putu tome jeste Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma i Vučić”, rekao je on i istakao da se i Vučiću prijeti na svaki način i od njega zahtijeva da ne podrži Dodika nego da podrži akciju njegovog hapšenja.

On je istakao da zna da Vučić neće napustiti ni Republiku Srpsku ni Dodika niti će ‘dozvoliti da se takvo nasilje sprovodi nad srpskim narodom’.

Vulin je rekao da očekuje da će narednih dana doći do sastanka Vučića i Schmidta na kome će Vučić, kako je naveo, reći da ne prihvata primjenu bonskih ovlaštenja kao koncept vladanja u BiH.

Izvor: raport.ba

Povezani tekstovi:

ALEKSANDAR VULIN JE NOVI SENATOR RS: Dodik imenovao bivšeg prvog obavještajca Srbije

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas