DODIK UOČI IZLASKA PRED SUD BIH: “Zaradio sam optužnicu jer ne poštujem čovjeka koji je u BiH nelegalno”

Dodik je rekao da je “zaradio optužnicu jer ne poštuje čovjeka koji je u BiH nelegalno”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da “Zapad, kojem ne odgovara koncentrisana srpska država na Balkanu, ne može ugasiti volju RS da postane država”.

“I to je ključ. Zato odvajaju Kosovo od Srbije, zato hoće da smanje snagu RS.

Zato otimaju Crnu Goru, gdje kažu da srpski predstavnici ne mogu u Vladu, a mogu hrvatski, albanski i muslimanski”, rekao je Dodik za Večernje novosti uoči današnjeg izlaska pred Sud Bosne i Hercegovine gdje će se izjasniti o krivici zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika.

On je napomenuo da na ovim prostorima “vijekovima dominira koncept koji je Velika Britanija koncipirala u momentu raspada Otomanske imperije, gdje je rekla da se ne smije dozvoliti da Srbi budu koncentrisani i da naprave veliku nacionalnu državu na Balkanu”.

“Oni su tada procijenili da bi to ugrozilo njihove interese ovdje. I tako je i dan danas”, rekao je Dodik i dodao da su Sjedinjene Američke Države nastavile da slijede navedenu koncepciju.

Govoreći o optužnici koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo BiH zbog neizvršavanja odluka Christiana Schmidta, Dodik je rekao da je “zaradio optužnicu jer ne poštuje čovjeka koji je u BiH nelegalno”.

“To je vrlina. Svuda u svijetu je vrlina braniti svoje pravno postojanje i pravo na politički odraz i suverenitet. Samo toga nema kod tih bolesnih tipova poput Sarazina i Escobara”, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Izvor: RTRS, Raport

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas