KO JE NERMIN SULEJMANOVIĆ: Bodybuilder koji je ubio tri osobe, tri ranio pa si presudio

Nermin je od ranije poznat policiji. On je 2013. godine uhapšen kao član velike narko-grupe na čelu sa Emirom Kodžagom. U okviru tadašnje akcije MUP-a TK, uhapšeno je 25 osoba ukupno.

Godinu dana kasnije postao je poznat po tome što je pokušao prokrijumčariti 806 kilograma marihuane u Hrvatsku. Njegova “posada” uhapšena je na brodici blizu Primoštena, ali i on u okviru, akcije Nikita. Pali su jer su mislili da mogu proći neopaženo pored lučke kapetanije i jesu, ali nisu znali da ih policija prisluškuje.

Zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem za njim je bila raspisana i međunarodna potjernica 2016. godine.

Posljednjih godina gradio je karijeru kao bodybulider i fitness trener. Osvajao je prva mjesta. Prošlog ljeta je u Pragu osvojio prvo mjesto u bodybouilding takmičenju. U pitanju je bilo međunarodno takmičenje IFBB Diamond cup. Nakon svakog osvojenog zlata prozvali su ga i “gradačačkim šampionom”. Bio je vlasnik teretane i “ugledni trener”.

image

U pucnjavi u Gradačcu, na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine, danas su ubijene tri osobe, dok je još troje ranjenih/Anadolija

U posljednjem intervjuu koji je dao za Gradačački Glas kazao je kako je od 15. godine počeo ići u teretanu, a od 2018. godine se počeo baviit bodybuildingom. “Šampioni nisu napravljeni u teretani. Šampioni su napravljeni od nečega što je duboko u njima: želje, sna, vizije…”

image

U pucnjavi u Gradačcu, na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine, danas su ubijene tri osobe, dok je još troje ranjenih/Anadolija

Nermin Sulejmanović danas je ubio svoju suprugu i to je prenosio uživo na Instagramu, a potom je ubio još dvije i ranio tri osobe. Na kraju je izvršio samoubistvo.

Izvor: oslobodjenje.ba
Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas