POTVRĐENO: Bivši direktor UIO BiH Miro Džakula dao otkaz

Foto: Capital

Bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula dao je otkaz u ovoj ustanovi na čijem čelu je bio više od deset godina

„Miro Džakula je 25. septembra podnio zahtjev za sporazumni prekid radnog odnosa“, potvrđeno je za naš portal iz UIO BiH.

U odgovoru na naša pitanja precizira se da je Miro Džakula prije imenovanja na mjesto direktora UIO BiH bio šef Odsjeka za poreze Regionalnog centra Mostar.

„Džakula je bio državni službenik Uprave sa stalnim rasporedom na radnom mjestu šefa Odsjeka. Nakon isteka mandata na mjestu direktora, institucija je bila dužna vratiti službenika na radno mjesto istog nivoa za koje ispunjava uslove, ali ne nužno i na isto radno mjesto“, preciziraju iz UIO.

Miro Džakula nije odgovarao na pozive iz Capitala, a mediji su ranije objavili da je on jedan od najozbiljnijih kandidata za direktora državne kompanije „Elektroprenos BiH“ na čijem čelu je dva mandata proveo Matan Žarić, kome je ljetos istekao mandat, a još traju pregovori kojoj političkoj opciji će pripasti ta funkcija.

Izvor: capital.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas