POVODOM GOVORA NA OTVARANJU ARNAUDIJE: Otvoreno pismo predsjedniku Republike Srpske

Šta vam znači ono na kraju „neka posluži za molitveno djelovanje svim dobrim ljudima bez obzira na vjeru i naciju“? Hoćete da kažete da je naš Bog isti ko njihov? Bojite li se kletve Jefremove? Ljutnje Nenadove? Bijesa SDS-a? Pitam se šta je sledeće? Da nam djeca idu na ekskurzije u Federaciju? Šta će reći Orban?

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Predsjedniče Republike Srpske Milorade Dodiče,

obraćam vam se u ime svih srpskih patriota, ali i dobrog dijela hrvatskih domoljuba, a sve povodom tvog govora od juče na otvaranju još ljepše i starije banjalučke džamije Arnaudije.

Podsjetiću vas šta si tom prilikom kazali:

Okupljeni danas ovdje svjedočimo jednoj veoma važnoj stvari danas, 30 godina poslije. Arnaudija je svjedok postojanja, radosti, ali i bezumlja koje je dovelo do rušenja ovako divnog objekta. Želim da živimo u miru i da ovakve bogomolje niko ne ošteti. “

Mi srpske, ali i hrvatske patriote, se pitamo da li su vas oteli ovi iz Trojke, ili nas zajebavate? (predsjedniče, trepni truput ako si otet!)

O kakvom „bezumlju“ pričate, kao da je rušenje džamija po Bosni i Hercegovini djelo neuračunljivih psihijatrijskih bolesnika, a ne uglednog i priznatog psihijatra Radovana Karadžića. O kakvom „bezumlju“ pričate kada smo ih rušili pri punoj svijesti, sistematski i planski.

Svih 600 i nešto komada.

Napominjem vas da ste „vrhovne bezumnike“ odavno odlikovali i proglasili herojima koji trunu u bjelosvjetskim kazamatima. Barem se tako govori svakog 9. januara, ali i drugim datumima. Nekima od tih „bezumnika“ ste bili i svjedok odbrane. To ste neki dan ponosno kazali za govornicom u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Što se tiče „manjih bezumnika“ ne mogu se sjetiti da je neko za tih 600 i nešto „bezumlja“ odgovarao na sudu.

Mi Srbi, kao i Hrvati, jesmo ludi narodi, ali nismo baš toliko bezumni.

Potom ste kazali: 

“Okupljeni smo da svjedočimo vremenu da na ovim prostorima živi mir, podrška, da svako može da bude svoj, drugačiji, pripadnik jednog, drugog ili petog naroda. Sve što možemo zajedno da gradimo jeste mir. Vama, vjernicima muslimanima želim da čestitam Dan džamija, ali isto tako svim vjernicima u Banjaluci želim čestitati ponovnu izgradnju ovog objekta“.

Dragi Mile, ako ste ovo kazali, a izgleda da jeste, moram vam priznati da se plašim da ste izgubili kontakt sa realnošću.

Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

O kakvom miru govorite? Ovo je samo primirje. Mi srpske, hrvatske i bošnjačke patriote spremamo se za drugo poluvrijeme. Trenutno oskudjevamo sa rasursima, kako ljudskim, tako i materijalnim, pa smo se primirili, ali kada ojačamo spremni smo da poginemo za naš narod barem ko Ramo Isak i Nenad Nešić.

O kakvom petom narodu predsjedniče govorite? Da li se to odričete „slova Djetona“?

U Bosni i Hercegovini žive tri konstitutivna naroda kao i ostala flora i fauna. Nema ni četvrtih, ni petih, šestih ili bilo kojih drugih naroda. Naravno da „svako može da bude svoj“ dok smo mi u većini, dok ne odlučuju u politici i dok nisu pederi i lezbejke.

Izgleda da je i vama udarila liberalna demokratija u glavu.

I zašto samo muslimanima čestitate Dan džamija, jer da nije nas srpskih patriota i hvratskih domoljuba, ni oni ne bi imali ni taj praznik.

Na kraju kažete:

„Želim da čestitam ponovnu izgradnju ovog prelijepog objekta Arnaudije koja živi ovdje kroz vijekove, koja je svjedok postojanja, radosti ali i bezumlja koje je dovelo do rušenja ovako prelijepog objekta. Cijenim činjenicu da danas ovdje smo okupljeni da svjedočimo jednom uspjehu. Ovo je uspjeh, ne samo izgradnja džamije nego i naše okupljanje koje šalje poruku i ovdje u Srpskoj i BiH a i širom regiona. Neka vam je džamija sretna, neka posluži za molitveno djelovanje svim dobrim ljudima bez obzira na vjeru i naciju.“

Ne znamo šta vam je lijepo kod džamija predsjedniče, pa makar to bila i Arnaudija, ali se nadam da ste svjesni da će cijena nakretnina drastično da opadne u njenoj okolini kada se sa minareta začuje ezan. Onda objašnjavajte banjalučkim Srbima što im kvadrat stana nije 3.000 KM.

Šta vam znači ono na kraju „neka posluži za molitveno djelovanje svim dobrim ljudima bez obzira na vjeru i naciju“? Hoćete da kažete da je naš Bog isti ko njihov? Bojite li se kletve Jefremove? Ljutnje Nenadove? Bijesa SDS-a?

Pitam se šta je sledeće? Da nam djeca idu na ekskurzije u Federaciju?

Šta će reći Orban?

Predsjedniče Republike Srpske, nadam se da je ovo samo taktičko kupovanje vremena dok nas Rusi ne oslobode. Da je ovo samo glumljene finoće pred turskim ministrom? Glancanje imidža pred suđenje? Ili je možda „dašak svježek vjetra na Balkanu“?

Ako jeste – znajte da granica postoji.

S vjerom u Boga.

Srpski patriota,

Srđan Puhalo

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Čitajte još: 

MIRO DŽAKULA, KRALJ NEKRETNINA: Kako je vlasnik granapa postao jedan od najbogatijih ljudi u BiH (VIDEO PRIČA)

BITKA ZA KCUS: Hoće li dr Gavrankapetanović ipak biti ustoličen za direktora bez saglasnosti ministra?

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————Preuzimanje tekstova Valtera je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora te postavljanje linka ka izvornom tekstu na http://www.valterportal.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Srđan PUHALO

Srđan Puhalo je bosanskohercegovački psiholog, bloger i novinar.

Srđan PUHALO

Srđan Puhalo je bosanskohercegovački psiholog, bloger i novinar.