SRĐAN PUHALO: Otvoreno pismo Vučiću i Dodiku – da se 2. mart nikada ne ponovi

Poštovani predsjednici Vučiću i Dodiče, obraćam vam se u ime svih nas iz Republike Srpske koji su tog 2. marta bili poniženi i uvrijeđeni, ne što Bosna i Hercegovina ne učestvuje na Eurosongu, toj paradi kiča, šunda i pederluka, već što se tako nešto održava u Srbiji, a mi ne možemo da glasamo za naše kandidate

Poštovani predsjednici Vučiću i Dodiče,

Obraćam vam se u ime svih nas iz Republike Srpske koji su tog 2. marta bili poniženi i uvrijeđeni.

Znam, pitate se o čemu se radi, pa evo objašnjenja.

Kao što znate Bosna i Hercegovina već godinama ne učestvuje na Eurosongu, što samo po sebi nije loše. Neučetvovanjem na toj paradi kiča, šunda i pederluka, štede se dubžetske pare, čuva naše identitete, kao i tradicionalne vrijednosti i porodice. Ovo je jedna od rijetkih stvari oko kojih se srpske, hrvatske i bošnjačke patriote slažu i međusobno podržavaju.

Ali, uvijek postoji ali…

Naravno da smo tužni i ljuti što se tako nešto održava u Srbiji, ali smo nemoćni da bilo šta promijenimo. Zna se ko stoji iza tog takmičenja i njihov uticaj je još uvijek jak, ali neće ni to vječno trajati.

Naš rezon je jasan, ako takmičenje za Evroviziju ne možemo zabraniti, zbog gore navedenih razloga, možemo barem da glasamo za naše kandidate. Ako nam dozvoljavate da glasamo na lokalnim izborima u Beogradu – dozvolite nam da glasamo i na ovom takmičenju.

Photo: M.A./ATAImages/PIXSELL

Podsjetiću vas da, istina, tada nije bio Vučić, a Sporazum o uspostavljanju specijalnih paralelnih veza 2006. godine potpisali su predsjednik Srbije Boris Tadić i predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić, te premijeri Srbije Vojislav Koštunica i premijer RS Milorad Dodik. U članu 6. ovog sporazuma piše:

Vijeće će poticati, planirati i usklađivati ​​sveobuhvatnu saradnju, posebno u oblastima: uspostavljanje posebnih paralelnih odnosa; kultura, obrazovanje, nauka, tehnologija, informacije, sport i druga polja ljudskog stvaralaštva…“

Zapitajmo se, ako može saradnja u kulturi, zašto ne bi mogla i u nekulturi?

Budimo konkretni, dakle tražimo da:

 1. Svi stanovnici Republike Srpske, bez obzira da li imaju državljanstvo Srbije ili ne, mogu da učestvuju u glasanju na takmičenju za srpsku pjesmu Evrovizije.
 2. Svi korisnici usluga MTEL-a u Bosni i Hercegovini imaju pravo da glasaju na takmičenju za srpsku pjesmu Evrovizije.
 3. Cijena SMS-a da bude duplo jeftinija za građane izvan Srbije, jer se ne smije zarađivati na patriotizmu.
 4. Na finalnoj večeri srpskog izbora za pjesmu Evrovizije Republike Srpska ima najmanje dva predstavnika. Kvote za ostali srpski svet naknadno će se utvrditi.
 5. Predstavnici iz Republike Srpske ne smiju nastupati na svoju ruku, već moraju imati odobrenje za nastup od Ministarstva prosvjete i kulture. Znamo šta su nam radili slobodni strelci po Sarajevu.
 6. Predstavnici Republike Srpske na izboru srpske pjesme za Evroviziju moraju imati od nadležne institucije uvjerenje da su pravi Srbi, da nisu sarađivali sa stranim NVO i fondacijama, engleskim obavještajcima i soroševcima, i da su heteroskesualci.
 7. Finalno veče održava u beogradskoj Areni, to nam je inače zborno mjesto pred svake izbore.
 8. Vlada Srbije i Republike Srpske obezbjede prevoz za najmanje 000 navijača iz Republike Srpske.
 9. Stručnog žirija više nema, njegovo ukidanje, jer nema veće budale od školovane budale. Ne smijemo dozvoliti da nam se zbog soroševih „stručnjaka“ ponovo desi Breskvica.
 10. Baja Mali Knindža, kada odluči da nastupa, direktno uđe u finale ovog takmičenja.
 11. Pjesma koja su sebi ima srpske etno elemente, nošnju i sl. odmah uđe u finale.
 12. SPC na početku finalne večeri u direktnom programu blagosilja i okadi učesnike i binu.
 13. Učesnici u Green roomu ne pokazuju srca i mašu zastavama, već se krste i pokazuju tri prsta.
 14. Dragana Kosjerina da se oblači kao učiteljice, jer ovo je nažalost omiljeno takmičenje mladima.
 15. Muški voditelji puste bradu, ko ravnogorci.
 16. Da sve što je napisano bude na ćirilici.  
Photo: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Kao što vidite, nas ne interesuje Evrovizija, muzika i zabava, mi želimo zapadne sataniste da tučemonjihovim oružjem. Ovo je najbolji način da pokažemo zube liberalnoj demokratiji, ljudskim pravima, rodnoj ideologiji i promovišemo naše vrijednosti u Evropi i šire.

Tramp pobjeđuje, Orban se ne da, desnica se budi u Evropskoj uniji i vjerujemo da srpski predstavnici srpskih vrijednosti imaju mnogo potencijalnih glasača širom Evrope. Takođe, na ovaj način pokazujemo da Drina nije granica, da nas šund ujedinjuje i da srpski svet nije samo ideja, već način života.

Sa vjerom u Boga, za Breskvicu i otadžbinu,

dogodine u Beogradu.

Vaš Srdjan Puhalo

——————————————————————————————————————————————————————————————————————

Čitajte još: 

TAJNI UGOVOR O GRADNJI HE DABAR: Prve tužbe zbog skrivanja sporazuma, kineski radnici uveliko na gradilištu (VIDEO)

ŠTA NAKON OSMICE: Da li je OSA (ostala) zarobljena u stranačkim paraobavještajnim strukturama?

————————————————————————————————————————————————————————————————————–Preuzimanje tekstova Valtera je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora te postavljanje linka ka izvornom tekstu na http://www.valterportal.ba

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Srđan PUHALO

Srđan Puhalo je bosanskohercegovački psiholog, bloger i novinar.

Srđan PUHALO

Srđan Puhalo je bosanskohercegovački psiholog, bloger i novinar.