SRĐAN PUHALO: Gradonačelniče, vojniče patrijarhata, vaša borba me nadahnjuje i inspiriše

Ja nepokolebljivo stojim na braniku patrijarhalnih, tradicionalnih, porodičnih odnosa i vrijednosti i znam šta je naša vjera i identitet našeg naroda. To su vrijednosti bliske svakom poštenom Srbinu i patrioti. Elem, dok ste se vi obračuvali sa onim Vladom Đajićem, zakazan je koncert Bože Vreće na Kastelu

Foto: Dejan Rakita, Davor Puklavec/PIXSELL

Poštovani gradonačelniče Stanivukoviću,

Bliži se 6. septembar, a svi ćute. Ćuti Srbsko Sabranje Baštionik, ćuti prijedorsko Samopoštovanje, ćuti Udruženje građana Jadovno, Srpsko-ruski most, Fondacija Mir božiji, Društvo prijatelja manastira Hilandar, ćuti i Čanković i njegov Izbor je naš, Kolo, Božur, Udruženje mladih Beli anđeo.

Svi ćute, ali ne i Srđan Puhalo.

Ćute jel su vjerovatno kupljeni, drugo objašnjenje nemam.

Ja nepokolebljivo stojim na braniku patrijarhalnih, tradicionalnih, porodičnih odnosa i vrijednosti i znam šta je naša vjera i identitet našeg naroda. To su vrijednosti bliske svakom poštenom Srbinu i patrioti.

Gradonačelniče, vaša borba me nadahnjuje i inspiriše, kao i mnoge druge konzervativne i nacionalizmom opijene Srbe. Mada, često ostanem zbunjen jer ne mogu da razaznam kada o nečemu govoriš ti, a kada Dodik.

Elem, dok ste se vi obračuvali sa onim Desingericom i Pljugicom, sa Vladom Đajićem, branili parking, zakazan je koncert Bože Vreće na Kastelu.

Nadam se da znate ko je Božo Vrećo?

Božo Vrećo vam je veća opasnost po naše mlade i naše vrijednosti nego sve te desingerice i pljugice zajedno, a evo i zašto:

Božo Vrećo sebe opisuje kao čovjeka, a ne kao Srbina i na taj način ruši konstitutivnost i slovo Dejtona.

Božo Vrećo je Srbin, iako to ne ističe dovoljno jako i često, koji živi u Sarajevu, a ne na Palama ili Istočnom Sarajevu.

Božo Vrećo je Srbin koji pjeva sevdalinke, i na taj način priznaje da je Bosna i Hercegovina ima kontinuitet duži od ZAVNOBiH-a.

Božo Vrećo nema nijednunašu“ pjesmu na repertoaru.

Božo Vrećo u svojim pjesmama koristi više turcizama nego što ih naš ministar turizma i Bošnjak Denis Šulić

Božo Vrećo je i muškarac i žena, što prkosi učenju naše svete pravoslavne crkve i vjeronauci.

Božo Vrećo ima jaču bradu od tebe, a bogme i od mene, i žene ga prosto obožavaju.

Božo Vrećo se šminka.

Božo Vrećo pjeva u haljini i štiklama, što se skandal sam po sebi.

Božo Vrećo koketiera sa sufizmom, što ukazuje na njegovu bliskost islamu, ali i njegovim sektaškim sklonostima.

Božo Vrećo ima istetovirana anđeoska krila na leđima, što bi se možda svidjelo Kačavendi, ali ne i našem vladiki Jefremu.

Božo Vrećo je ženstveniji i privlačniji od srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanovići svih ministrica u Vladi Republike Srpske zajedno.

Božo Vrećo je trenutno najveći panker među pjevačima sevdalinki, a pankeri su opasni i teško ih je kontrolisati.

Gradonačelniče Stanivukoviću,

Božo Vrećo je u ovom trenutku opasniji za moral i vrijednosti Republike Srpske nego svi treperi ujedinjeni sa Zvezdama Granda. Zamislite samo nekoliko hiljada ljudi koji padaju u trans uz njegove pjesme i s veseljem gledaju igru njegove binarnosti na bini. Zamisli sve te Banjalučane i Banjalučanke koji sa osmijehom i ushićenjem odbacuju svoju hrišćansku tradiciju, identitet i moral, slušajući njegov „anđeoski“ glas. Zamislite etno koncert na kojem se ne spominju balije, Kosovo i Srbi.

Gradonačelniče, Božo Vrećo vam je kao onaj frulaš iz bajke braće Grim, koji hoće da nas te septembarske noći povede u propast i natjera da budemo ljudi.

On neće povesti za sobom samo djecu, već i odrasle. Tolika je njegova moć.

Danas Božo Vrećo, sutra festival dreg umjetnosti.

Da li ćeš mirno da spavaš naša moralna veličino i vojniče patrijarhata Draško Stanivukoviću dok Božo Vrećo nastupa na Kastelu kojim vi upravljate i rukovodite?

Tvoj glasač i mač pravoslavlja,

Srđan Puhalo

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Srđan PUHALO

Srđan Puhalo je bosanskohercegovački psiholog, bloger i novinar.

Srđan PUHALO

Srđan Puhalo je bosanskohercegovački psiholog, bloger i novinar.