VELIKI PREOKRETI NA SUĐENJU BRAĆI MAMIĆ: Agić otkrio da je na ruke dobio 500 hiljada dolara

Foto: STR/AFP

U iskazu na osječkom Županijskom sudu Jasmin Agić posvjedočio je kako po njegovu dolasku u Dinamo finansijski uvjeti nisu bili dobri te da klub nije ispoštovao neke obveze prema njemu, a kada je 2001. godine potpisao novi ugovor, morao je odustati od ranijih potraživanja.

Kazao je i da se do 2005. događalo da su igrači znali dobivati gotovinske isplate kod Vesne Juraić u klupskom računovodstvu, da su po ugovoru imali pravo na mjesečnu platu i fiksni dio koji su nekada dobivali na račun, a nekada u gotovini.

Posvjedočio je da ga je Zdravko Mamić obavijestio o interesu jednog kluba iz Južne Koreje za njegove usluge, za što nije bio posebno zainteresiran, ali kako je transfer ipak dogovoren, tražio je od Dinama isplatu odštete koja bi ga potaknula da prihvati transfer.

Tvrdi kako mu je Zdravko Mamić na ruke isplatio odštetu od 500 hiljada dolara, i to sedam mjeseci nakon što se iz Južne Koreje prvi put vratio u Hrvatsku, te da nije bilo dogovora o toj isplati, ne bi pristao na transfer.

Bivši igrač i trener Dinama Nikola Jurčević kazao je kako je 2003. postao trener kluba te imao mjesečnu platu od pet ili šest hiljada eura, a osim toga i dogovorenu jednokratnu isplatu od 30 hiljada eura, na ime preuzimanja trenerskog posla.

Jurčević je rekao da mu je taj iznos u klupskim prostorijama na ruke isplatio Zdravko Mamić pojasnivši da je to bilo kaotično razdoblje u sportu, tijekom kojeg se, u više klubova, događalo da se plaća ne dobiva po nekoliko mjeseci. Tako je dogovorenih 30 hiljada eura bila neka vrsta osiguranja ako dođe do kašnjenja plaća, naveo je Jurčević.

Član izvršnog odbora Dinama i bivši predsjednik uprave Hypo Banke Hrvatska i Heinz Truskaller izjavio je kako je banka financirala NK Dinamo, koji je imao račun u poslovnici banke u Zagrebu, a čuo je da je postojao i klupski račun u Klagenfurtu, ali da nije bio uključen u njegovo otvaranje.

Koliko mu je poznato računi Dinama u zagrebačkoj poslovnici Hypobanke nikada nisu bili u blokadi, a banka je Dinamu odobravala kredite koji su klubu bili potrebni radi osiguranja likvidnosti.

Izvor: N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas

Valter Portal

Mi istražujemo za Vas