POVUČENA TUŽBA PROTIV DAVORA DRAGIČEVIĆA: Lukač, Ćulum i Ilić se nisu odazvali na ročište

Foto: NIKOLA MORAČA/RINGIER

Osnovni sud u Banjaluci povukao je tužbu protiv Davora Dragičevića za klevetu, koju su podigli bivši najviši funkcioneri MUP-a RS Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum.

Ovaj trojac nije se pojavio na nastavku ročišta za glavnu raspravu – zbog čega je Osnovni sud u Banjaluci donio rješenje da se tužba smatra povučenom.

Tužbu su podigli još 2018. godine, kada je Lukač bio ministar unutrašnjih poslova RS, Ćulum direktor policije RS, a Ilić načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

DRAGIČEVIĆ: NEDOLASKOM SU PRIZNALI UBISTVO!

„Danas na Dan mladosti, simbolično, kad su mom djetetu oduzeli tu mladost, trebali su se pojaviti ljudi koji su mene tužili – troglava aždaja tadašnjeg zločinačkog MUP-a RS koju sam ja direktno optužio da su otmičari i ubice mog sina Davida. Međutim, danas je vrlo teško bilo doći pa pogledati u oči ocu ubijenog djeteta i naravno Ilić, Lukač i Ćulum nisu pojavili kao ni njihov advokat – i pored uvjeravanja sa prošlog ročišta njihovog advokata da će se sva trojica vrlo rado odazvati tom pozivu i da će svjedočiti“, kaže Davor Dragičević za Valter portal.

Dodaje da je to za njega bio očekivan postupak bivših visokih funkcionera MUP-a RS.

„Mislim da su današnjim nedolaskom priznali ubistvo i da su sad vrata Tužilaštva BiH širom otvorena za procesuiranje njih trojice“, zaključio je Davor Dragičević.

Više od pet godina prošlo je od pronalaska tijela 21-godišnjeg Davida Dragičevića na ušću Crkvene u Vrbas u Banjaluci. Ovo ubistvo izazvalo je masovne proteste u Banjaluci 2018. godine zbog brojnih nedosljednosti, neistina i propusta u radu nadležnih policijskih i pravosudnih organa.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Autor

Maja BJELAJAC

Maja Bjelajac je bosanskohercegovačka novinarka, član redakcije Valterportala. Radila u brojnim medijima, od čega najduže na Radiju Slobodna Evropa i Inforadaru.

Maja BJELAJAC

Maja Bjelajac je bosanskohercegovačka novinarka, član redakcije Valterportala. Radila u brojnim medijima, od čega najduže na Radiju Slobodna Evropa i Inforadaru.